FORSA @ Broadway Socialtjänstens uppgång och fall - om det sociala arbetets förändring under 1900-talet till idag

Inbjudan för nedladdning och spridning: FORSACafé.jpg [1677kB jpg]

Docent Martin Börjeson pratar om Socialtjänstens uppgång och fall - om det sociala arbetets förändring under 1900-talet till idag

När Socialtjänstlagen trädde i kraft 1982 var det inte bara resultatet av ett långvarigt utredningsarbete; det markerade också ambitionen att lämna den gamla socialvården bakom sig och att skapa en ny, modern, socialtjänst. Men många har hävdat att den nya lagstiftningens intentioner aldrig realiserades - och idag förbereds en ny utredning med uppdraget att se över sociallagstiftningen.

Vilken roll har Socialtjänstlagen haft? Hur ska vi förstå den utveckling som skett under de år som gått sedan den infördes? Och vilka frågor står vi inför idag?

Martin Börjeson är docent i socialt arbete och verksam vid Linköpings universitet. Han har forskat om det sociala arbetets historia med fokus på utvecklingen under de senaste årtiondena. Vid afterwork-seminariet den 15 september inleder han med en diskussion kring dessa frågor.

Varmt välkommen att delta vid FORSA:s café som inleds med 30 minuters presentation om aktuella frågor inom socialt arbete. Presentationen efterföljs av samtal i avslappnad miljö i gemytliga Café Broadway! Mat och dryck finns att beställa på plats!

När, var? 15 september, kl 17:00. Café Broadway, Bråddgatan 26, 602 22 Norrköping

Facebook: https://www.facebook.com/events/828475773872954/
Datum och klockslag för evenemang 2015-09-15 17:00