Forskning-After-Work med Daniel Lindberg

FORSA-mitt

tillsammans med Socialt arbete inbjuder till Forskning-After-Work

 


Min generation kommer bli ihågkomna som generationen lokalvårdare och telefonförsäljare


Finns det någon ”Matteuseffekt” – och leder sociala problem hos ungdomar till marginalisering och utestängning från samhället?

 

En diskussionskväll med utgångspunkt i ett avhandlingsprojekt som studerar om och under vilka omständigheter social problematik leder till försämrade livschanser för gruppen ungdomar och unga vuxna.


Kvällens gäst är Daniel Lindberg, doktorand i socialt arbete vid Örebro universitet. Under kvällen lyfts intressanta frågor från avhandlingsprojektet upp såsom: Är vissa sociala problem ”värre” än andra? Innebär fattigdom samma sak för unga kvinnor som för unga män? Hur ser ungdomar drabbade av en kombination av sociala problem på sin egen roll? Får resultatet av undersökningen några konkreta konsekvenser för de insatser som arbetslösa ungdomar erhåller i dagsläget? Under kvällen ges en vidgad förståelse för ungdomars sociala problem, etableringssvårigheter, utsatthet och ackumuleringsprocess.

I sann After-Work-anda – och över lite snacks, dricka eller en kopp kaffe – diskuteras dels hur ungdomar livschanser påverkas över tid då det föreligger sociala problem, dels hur ungdomarna själva ser på dessa ”problem”. Fokus ligger framförallt på att problematisera vad det innebär att vara ung och fattig, arbetslös och bidragsberoende samt vilka konsekvenser enskilda problem eller kombinationen av olika problem får för ungdomars etableringsmöjligheter i det svenska samhället.

Forskning-After-Work riktar sig till både yrkesverksamma och studenter – inom ramen för socialt arbete i vid bemärkelse. Oavsett om Du arbetar inom exempelvis socialtjänsten, arbetsförmedlingen, kriminalvården, landstinget – eller om Du är leder en verksamhet, eller om Du studerar, så kan Du ha nytta av att diskutera med andra om hur detta kan förstås och hanteras.

Vi bjuder sedvanligt på snacks och kaffe.

Deltagande är kostnadsfritt. Anmälan sker senast den 1 november till Jürgen Degner per mail: jurgen.degner@oru.seVarmt välkomna!

Datum och klockslag för evenemang 2013-11-06 17:15 - 2013-11-06 19:00
Plats för evenemang Örebro universitet, sal L151 (Långhuset)