FORSA Väst

FORSA Väst vill minska glappet mellan det sociala arbetets praktik och forskningsfält. Vi skapar mötesplatser för studenter, forskare och praktiker som verkar i Väst. I FORSA Väst ingår Västergötland, Halland, Bohuslän, Dalsland, Värmland.

Som medlem får du bland annat Socialvetenskaplig tidskrift hemskickad till dig. Under "Lokala nyheter" och "Protokoll" får du som medlem koll på vad som händer i föreningen. Vi finns även på Facebook, följ oss gärna FORSA Väst

OM MEDLEMSKAP
Så här gör du för att bli medlem i lokalföreningen Forsa Väst:

  1. Betala medlemsavgift till Forsa Väst: Bankgiro 5462-8508. Skriv ditt namn som meddelande.
    Medlemsavgiften är 345 kr/år, eller 175 kr/år för studerande och pensionärer.
  2. Registrera dig HÄR

STYRELSEN FORSA VÄST 2021:

Helena Mäki ordförande och är utbildad socionom och beteendevetare med inriktning konfliktlösning. Idag arbetar hon som socialsekreterare för Förvaltningen för funktionsstöd, Göteborgs stad.

Lotta Persson föreningens kassör och är socionom och arbetar nu som socialsekreterare inom vuxen/boende Göteborgs stad. Har tidigare arbetat inom ekonomiskt bistånd och HVB hem. Lotta drivs av att förbättra samt påvisa att kunskap och goda exempel redan finns.

Ordinarie ledamöter:

Katarina Hollertz, även vice ordförande, är socionom och lektor i socialt arbete vid Göteborgs universitet. Hennes forskning handlar om arbetsmarknad, socialpolitik och organisatoriska villkor för socialt arbete.

Danka Miscevic är lektor i sociologi vid Högskolan i Borås. Hennes forskning handlar om arbetsliv, välfärd, styrning, ledning och organisering samt feministisk teori.

Markus Sundemo är utbildad socialpedagog genom Högskolan Väst och socionom med inriktning myndighetsutövning på Göteborgs Universitet. Arbetar som behandlare i särskild undervisningsgrupp i Ale kommun. I SU gruppen har de fokus på eleven men erbjuder även stöd för föräldrar. Arbetet innebär också en tät kontakt med socialtjänsten och elevens hemskola.

Zulmir Becevic är universitetslektor och forskare vid Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet. Hans forskningsteman handlar om barn- och ungas livsvillkor i bred bemärkelse, ofta med fokus på mångdimensionell utsatthet, social och ekonomisk ojämlikhet, medborgarskap, delaktighet och exkludering.

Anna Ryan Bengtsson är pol. master i offentlig förvaltning och doktorand i socialt arbete vid Göteborgs universitet. Hennes forskning handlar om motstånd, social mobilisering och välfärdens organisering.

Föreningens andra förtroendevalda:

Birgitta Göransson har ett uppdrag som revisor och är leg psykolog, leg psykoterapeut och hedersdoktor vid Institutionen för socialt arbete i Göteborg.

Margareta Carlén sitter i valberedning och är lektor i pedagogik vid högskolan i Borås. Hon är verksamhetschef för FoU Sjuhärad Välfärd, ett samarbete mellan högskolan och sju kommuner som bedriver praktiknära forskning inom välfärdsområdet.

Vid frågor får du hör gärna av dig till: helena.falk.maki@gmail.com

HÄR PUBLICERAS VÄSTS LOKALA NYHETER LÖPANDE

2022-01-25 Zoom-länk till #lokalaperspektiv2022 barnfattigdom den 27 januari klockan 18-20

Varmt välkomna att ansluta till samtalet HÄR Eller kopiera följande adress: https://us02web.zoom.us/j/81111312980?pwd=L29BdWRoYzJBd0MyMUNvZ29vVDFTdz09

Tips...

FORSA Väst söker projektkoordinator för #lokalaperspektiv2022

Korta fakta om jobbet:
  • Omfattning: Deltid (ca 30-40 timmar/månad)
  • Varaktighet: 1 februari – 30 september
  • Anställningsform: Tidsbegränsad
  • Plats: Göteborg/Väst-Sverige
Om arbetet:

Forsa Väst är en ideell organisation som arbet...

Protokoll/handlingar FORSA Väst


Följ med i vad som händer lokalt i föreningen! Här publicerar Forsa Väst protokoll och handlingar från styrelsemöten och årsmöten.

FORSA Väst årsmöte 2021. Dagordning, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan.pdf

FORSA Väst. Ekonomisk rapport 2020.pdf

Inbjudan ...